SDĽ nesúhlasí s pripravovaným výpredajom majetkových účastí štátu

25.08.2010 Celý región

Bratislava, 25.08.2010. Súčasná vláda v spolupráci s tretím sektorom pripravuje výpredaj majetkových účastí štátu.
Ide pritom o tie strategické firmy a podniky, ktoré vláda pod taktovkou Mikuláša Dzurindu čiastočne predala alebo sa predať pokúšala.

Nadprácu súčasnej vláde urobila najmä agentúra INEKO, ktorá poukazuje na netrhové hospodárenie štátom vlastnených spoločností ako sú zdravotnícke zariadenia, železničná, autobusová a letecká doprava alebo teplárne. Sú to všetko spoločnosti, ktorých úlohou je poskytovať verejné služby pre všetkých občanov Slovenska. Považujeme preto za neprijateľné, aby vláda, alebo tretí sektor, vytvárali mediálny tlak na občanov s argumentáciou, že zlým vlastníkom týchto podnikov je štát. Na príklade SPP alebo SE vieme predsa jasne ukázať, že zahraničným konzorciám, ktoré privatizovali strategický majetok ide iba o vlastný zisk a nie o poskytovanie verejných služieb za prijateľné a udržateľné ceny pre občanov Slovenska.

SDĽ preto považuje akúkoľvek privatizáciu strategických podnikov a podnikov fungujúcich vo verejnom záujme za odhalenie skutočných pravicových zámerov súčasnej vlády, ktorá pod taktovkou pánov Mikloša a Sulíka pod zámienkou záchrany štátneho rozpočtu naďalej slúži záujmom nadnárodných spoločností a zahraničnému kapitálu.

Tlačový servis SDĽ
 

Vyberte región